Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Bandırma'da her akşam bin kişilik iftar veriliyor

Bandırma

Kutsal Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birtakım çalışmaları yerine getiren Bandırma Belediyesi, halkın sorunsuz ve rahat bir Ramazan yaşayabilmesi için çeşitli önlemler aldı.

Kutsal Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birtakım çalışmaları yerine getiren Bandırma Belediyesi, halkın sorunsuz ve rahat bir Ramazan yaşayabilmesi için çeşitli önlemler aldı. Belediye Başkanı Dursun Mirza, gazetecilere yaptığı açıklamada,  ‘'Öncelikle Belediye ekipleri tarafından gıda üretimi yapılan yerlere denetimler artırıldı. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi her gece Cumhuriyet alanında Ramazan özel programları düzenliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla hazırlanan iftar sofrası bu yıl da yine Cumhuriyet alanında halka hizmet vermeye başladı.. Ayrıca İhtiyacı olan vatandaşlarımıza her Ramazanda olduğu gibi yine kuru gıda paketleri dağıtılıyor. Hayırsever yurttaşlarımız tarafından parası karşılanan ama bizim organizasyonumuzda yaptığımız iftar sofrası kalabalık bir ortamda devam ediyor. Bu akşamki yemek organizasyonunu Funda ve Erhan Elmastaş çifti gerçekleştirdi. 30 gün boyunca böyle hayırsever insanlarımızın iftar yemeği vermeye devam edecekler'' dedi.
Mirza, Ramazan ayının dayanışma, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının üst düzeyde yaşandığı özel günler olduğunu, bu ayda  insanı yalnızlaştıran bencillik düşüncelerinden kurtulup, paylaşımcı, sıkıntı içinde olanlara yardım elini uzatan, onların dertlerine ortak olan bir yaklaşımı benimsememiz gerektiğini belirtti. 
Bu yıl, Ramazan ayı boyunca her akşam iftardan sonra Cumhuriyet alanında özel Ramazan etkinlikleri yapılacağını kaydeden Başkan Mirza, bu etkinliklerde Karagöz, ortaoyunu, kukla tiyatrosu gibi geleneksel Ramazan eğlencelerinden sohbet programlarına, konser ve sema gösterilerine kadar çok zengin programların yer alacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli